Istraga u toku: Primio pet doza vakcine, uhvatili ga prilikom šestog pokušaja

© Foto : Press-služba mэra i pravitelьstva Moskvы / Uđi u bazu fotografijaMedicinski tehničar puni špric vakcinom protiv virusa korona
Medicinski tehničar puni špric vakcinom protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Vlasti Rio de Žaneira trenutno istražuju kako je jedan meštanin uspeo da primi najmanje pet doza tri različite vakcine protiv korona virusa.
Prema zvaničnim podacima, neimenovani čovek počeo je da prima vakcine protiv kovida 19 u maju, zatim nastavio i u junu i julu, sve dok osoblje na vakcinalnom punktu, prilikom pokušaja muškarca da dobije i šestu dozu, nije otkrilo o čemu je reč, prenosi "Oditi sentral".
Izveštaji do kojih su došli brazilski mediji pokazuju da je muškarac prvi put primio Fajzer vakcinu 12. maja, zatim Astra zeneku 5. juna. Sledeća na redu bila je doza Sinovaka 17. juna, posle čega je Brazilac otišao po drugu dozu Fajzera 9. jula i svoj "maraton" završio 21. jula, takođe, Sinovakom.
Vlasti su isprva verovale da je reč o nedostacima elektronske evidencije, međutim, istraga Opštinskog zdravstvenog odeljenja u Riju pokazala je da nije došlo do greške, preneo je B 92.
"Slučaj se istražuje kako bi se utvrdilo da li je došlo do greške prilikom registracije u sistemu ili neke druge nepravilnosti", navodi se u izveštaju Opštinskog zdravstvenog odeljenja.
Prema izveštajima, anonimni čovek se dobro oseća posle pet primljenih vakcina, a uhvaćen je u pokušaju da dobije i šestu dozu.
Vakcinacija - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
REGION
U Hrvatskoj stala vakcinacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala