- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ekipna bronza za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeVojska Srbije na Međunarodnim vojnima igrama
Vojska Srbije na Međunarodnim vojnima igrama - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Vozači Vojske Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci, koja predstavlja glavni događaj u disciplini „Vojni reli“ Međunarodnih vojnih igara.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi, i što sva vozila moraju završiti trku. Ukoliko tokom trke dođe do kvara na vozilu, od posada se očekuje da kvar otklone uz korišćenje individualnog kompleta alata. Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove. To im je donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine.
Osvajanjem bronzane medalje u finalnoj ekipnoj trci pripadnici Vojske Srbije završili su takmičenje u disciplini „Vojni reli“, održanoj u gradu Kizilu na krajnjem istoku Ruske Federacije. Prethodno je naša ekipa osvojila treće mesto u trci sa bojevim gađanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4x4 i 6x6 „Kamaz” i „Ural”.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeVojska Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji
Vojska Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Vojska Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji
Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala