- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dok anđeli spavaju - Bora Čorba: Mladi, bunite se i kad niste u pravu!

Pratite nas
Gost najnovije emisije „Dok anđeli spavaju“ je rok muzičar i pesnik, Borisav Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, šef, aranžer, glavni vokal i tekstopisac rok grupe „Riblja čorba“.
Sa autorkom Marinom Rajević Savić razgovarao je o tome koliko mu znači nagrada „Ivo Andrić“, koju je osvojio za knjigu pesama „Pusto ostrvo“, ali i kako je nastala legendarna pesma „Pogledaj dom svoj anđele“ i suzama koje su je pratile kada su je, u vozu na peronu u Beču, svojevremeno otpevali članovi Prvog beogradskog pevačkog društva, hora Saborne crkve u Beogradu.
Čuveni muzičar govorio je i o tome ko je njegov anđeo čuvar, zašto grupa „Riblja čorba“ ima kultni status, o danima provedenim u bifeu „Ateljea 212“ i poznanstvu sa srpskim glumačkim veličinama, ali o tome da li mu više imponuje poređenje sa Bobom Dilanom ili Brusom Springstinom.
Grupa „Riblja čorba“ iza sebe ima 20 albuma, a ušla je i u školske udžbenike. Bora Đorđević je do sada objavio deset knjiga i dobitnik je brojnih nagrada koje se dodeljuju za poeziju.
Dok anđeli spavaju: Bora Čorba 1. deo
Dok anđeli spavaju: Bora Čorba 2. deo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala