- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković „ćuti“ o gorućem pitanju – da li će zbog toga ispaštati?

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSĐoković tokom karantina pred Australijan open 2021.
Đoković tokom karantina pred Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Tenis nije sport u kojem igrači i igračice moraju da budu vakcinisani, ali to vrlo brzo može da se promeni. Goruće pitanje o tome da li ste vakcinisani ili niste je nešto o čemu Novak Đoković nije želeo da priča, što bi mogalo da ga košta.
Đoković je Australijan open osvojio devet put u karijeri, više nego iko ikada, a nedavno je na pitanje Sputnjika o tome kako bi za njega izgledali idealni uslovi odgovorio opisavši stanje u Melburnu.
Najbolji teniser sveta je ove godine ponovo pokorio Ozi open, a tada je pred turnir, baš kao i sve njegove kolege i koleginice, morao da prođe kroz pakao – odnosno, dvonedeljni strogi karantin.
Predstavnici „belog sporta“ su izdržali rigorozna pravila Australijanaca u nadi da će to biti prvi i poslednji put da moraju da prolaze kroz tako nešto, ali je virus korona imao drugačije planove.
S obzirom da pandemija nije gotova, a da u Australiji veruju da definitivno neće biti u vreme održavanja turnira krajem januara naredne godine, već se razmišlja o raznim promenama.
U opticaju je, baš kao i što je bilo ove godine, potpuno otkazivanje, ali je ono na kraju dnevnog reda. Ispred su brojni primeri, kao što su olakšavanje, a možda i ukidanje rigoroznih mera.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2021
Novak iz karantina: Molim vas, oslobodite nas /video/
Međutim, da bi se mere ukinule ili olakšale, australijske vlasti će od učesnika Ozi opena zahtevati da budu u potpunosti vakcinisani, preneo je poznati teniski novinar Džon Verthajm.
Ovakav rasplet može da napravi problem za mnoge igrače koji nisu vakcinisani, a definitivno će naterati sve one koji su ćutali o tome da kažu da li su imunizovani ili ne.
Jedan od takvih je Novak Đoković, koji je na pred početak US opena ponovo ponovio da misli da bi to da li ste vakcinisani ili ne „trebalo da ostane lična odluka“.
Stefanos Cicipas je, nedavno govoreći o koroni, priznao da nije vakcinisan, ali da bi se verovatno vakcinisao „ukoliko to postane obavezno za igranje mečeva“ na ATP turneji.
Teniseri kao što su Đoković i Cicipas definitivno imaju za cilj igranje na narednom Australijan openu, gde bi srpski teniser moga da osvoji jubilarnu desetu titulu, a potencijalno 21. ili 22. Grend slem titulu.
Melburn park se može nazvati i njegovim „domaćim terenom“, a s obzirom na nivo ozbiljnosti i rigoroznosti koji su u prošlosti prikazale australijske vlasti, veruje se da opuštanja i popuštanja neće biti ni 2022. godine.
Ono što bi moglo da se desi je da bi igrači koji bi bili vakcinisani bili u značajno povlašćenoj poziciji, te da bi nevakcinisani morali da prođu veoma nezgodan dvonedeljni karantin, a oni drugi bi odmah mogli da slobodno šetaju gradom i treniraju.
Time Australijan open nikome ne bi zabranio dolazak i učešće na turniru, ali bi igračima jasno stavio do znanja da će vakcinacija doneti ozbiljnu prednost pred početak jednog od najbitnijih turnira u sezoni.
Bogdan Obradović, srpski teniski trener, i voditelj Miljan Milićević - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Podkast
Bogdan Obradović: Sa Komunističkom partijom Kine pravim tenisera „broj 1“ | Miljanov korner
Đoković ponovo rekao nešto zbog čega su mu mediji napravili pakao
Novak o vakcini, pritisku, tituli i – Spajdermenu /video/
Đoković otkrio Amerikancima po čemu bi voleo da ga pamte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala