- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brzina, snaga, izdržljivost: Poslednje pripreme ruske vojne policije pred takmičenje u Srbiji

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojna policija na vežbama u Primorskom kraju
Ruska vojna policija na vežbama u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Tim ruske vojne policije u Srbiji odražava generalnu probu, poslednju pre nastupa na takmičenju „Čuvar reda“, prenosi televizija „Zvezda“.
Kako se navodi, na dužini od 12 kilometara ruski tim mora da savlada 30 prepreka, gde će pokazati sve svoje veštine, snagu i umeće.
Jedan od zadataka podrazumeva guranje oklopnog vozila teškog više tona na dužini od 20 metara. To je veoma teška vežba u svakom smislu, konstatuje dopisnik „Zvezde“. Teren je težak, staza je iscrpljujuća, tim pre što prema pravilima takmičenja učesnici moraju trčati u vojnoj uniformi.
Tokom čitave rute trener savetuje tim kako da što bolje savladaju određenu prepreku. Nema mesta za grešku, jer se za svaki propust dobijaju kazneni poeni.
U takmičenju učestvuju najbolji vojni policajci Rusije. Najokretniji, najbrži, najsnažniji i najizdržljiviji – birani su iz svih ruskih vojnih okruga. Tokom nekoliko dana priprema proučili su sve faze takmičenja „Čuvar reda“ i sada su spremni da daju sve od sebe, prenosi dopisnik televizije sa lica mesta.
Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“ održaće se od 30. avgusta do 3. septembra na vojnim kompleksima „Žiča“ i „Beranovac“ u Kraljevu.
Ekipe Rusije, Kazahstana, Kipra, Irana i Katara stigle su u Srbiju 19. i 20. avgusta dok su zvanični treninzi počeli 23. avgusta i trajaće sve do dana svečanog otvaranja 29. avgusta na centralnom kraljevačkom trgu. Pored zemalja učesnica u Srbiju dolaze i posmatrači iz Belorusije, Grčke, Egipta i Mađarske.
Snajper - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
„Čuvar reda“: Održan prvi trening ruskih strelaca u Srbiji
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala