- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Argentina poizvela pet miliona vakcina „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa ruskom vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Argentinska farmaceutska kompanija „Ričmond“ saopštila je da je do sada proizvela preko pet miliona doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik v).
Kako se precizira, argentinska kompanija proizvela je 1.179.625 doza prve komponente „Sputnjika Ve“ i 3.890.000 druge.
Argentina je počela da koristi rusku vakcinu za imunizaciju svojih građana početkom avgusta nakon što je tamošnja agencija za lekove dala upotrebnu dozvolu.
Prethodno je saopšteno da je nezavisna grupa naučnika iz Sanktpeterburškog univerziteta sprovela istraživanje koje je pokazalo da je ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u stanju da efikasno pruži zaštitu i od teškog oblika delta soja virusa krona.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta 2020. godine potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je registrovana u 70 zemalja sa ukupnom populacijom većom od 3,2 milijarde. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala