- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev tužio američkog novinara – ovo je priča o navodnom zlostavljanju ruske devojke

© AP Photo / Aaron DosterAleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju
Aleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Nemački teniser Aleksandar Zverev objavio je da je kontaktirao advokate i podneo tužbu protiv Bena Rotenberga, američkog novinara koji je razotkrio priču o navodnom zlostavljanju bivše devojke, Ruskinje Olje Šaripove od strane Zvereva.
Rotenberg je prvi put 2020. godine javnosti doneo priču Šaripove, koja je tada navela da se rastala sa Zverevom zbog toga što ju je verbalno, ali i fizički zlostavljao.
„U avgustu prošle godine (tokom US opena 2019) sam morala da bosa i prebijena istrčim iz hotela. Stajala sam na ulicama Njujorka i nisam znala šta da radim. Pokušao je da me uguši jastukom, glavu mi udarao o zid, lomio mi ruke... Tada sam se plašila za svoj život i to nije bio prvi put da se tako nešto dešava u našoj vezi, ali je bio najgori primer jer u nekoliko navrata nisam mogla da dišem“, rekla je tada Šaripova, inače bivša teniserka.
Teniska javnost se tada obrušila na Nemca, dugogodišnjeg člana Top 10, ali on nije snosio nikakve teže posledice.
Američkog novinara to nije pokolebalo da nastavi da prenosi reči Šaripove, te da okuplja svoje izvore koji su potvrđivali priču mlade Ruskinje.
Ona je uz tekst kao dokaz priložila i poruke sa prijateljima u kojima se mogu videti slike povreda koje joj je, navodno, naneo Zverev – pored ostalog masnica na nosu, licu, rukama...
Zverev je u međuvremenu nedvosmisleno negirao optužbe u nekoliko navrata, a navijači su mu zamerili na tome što nijedna od njegovih izjava nije izgledala iskreno.
Pod novu paljbu dospeo je tokom Završnog turnira prošle godine, kada je na pres-konferenciji pročitao tekst sa telefona koji mu je, kako je veliki broj ljubitelja tenisa istakao, neko drugi napisao.
Krajem avgusta 2021. godine Ben Rotenberg je konačno objavio novi deo priče u sagi Zverev-Šaripova, čime je javnost podsetio na navodna nedela Nemca ruskog porekla.
Šaripova je ispričala nove detalje njenog odnosa sa aktuelnim šampionom Olimpijskih igara, prisetivši se jednog incidenta koji se desio dok je bila u frizerskom salonu.
„Došao je kući i krenuo da mi piše: 'Zašto nisi ovde? Moraš ovo da očistiš. Zašto si u salonu dok te ja čekam? Da li me ne voliš?'. Ja nisam znala o čemu priča, rekla sam mu da ga uvek čekam u sobi. Da ga ne napadam kada je on negde drugde i pitala ga da li mogu da na par sati budem slobodna kako bih se starala o svom licu“, navela je Šaripova.
Zverev je tada, prema rečima Ruskinje, sačekao da se vrati iz salona, a onda izašao iz stana rekavši „da je on nju čekao, pa sada mora i ona njega da čeka“.
„Kada se vratio shvatio je da nešto nije u redu. Bila sam previše smirena. Kada je proverio nivo mog šećera, video je da je bio na 30 (miligrama po decilitru), što je opasno po život“, rekla je Šaripova.
Zverev joj je zatim dao kesicu šećera kako bi je oporavio, a onda ponovo napao.
„Pitao me je: 'Kako možeš ovo da mi uradiš? Da li shvataš šta si mi sada uradila?'. Krenuo je da se dere na mene i da mi govori: 'Ako umreš u mojoj sobi, to će biti veliki problem za mene. Rekla si da ne želiš da živiš zbog mene – zašto si to rekla?'“, prisetila se Šaripova.
Ovaj deo priče iz odnosa Zvereva i Šaripove doneo je dosta pohvala, ali i kritika na račun pomenutog Rotenberga, koji je i između objavljivanja dva teksta na društvenim mrežama nastavio da vrši pritisak na ljude oko Zvereva.
Pokrenuo je akciju i naterao ATP da stvori istražno telo koje će se baviti ovakvim stvarima, nalik NBA ligi i još nekim organizacijama, koji nezavisno istražuju optužbe na račun svojih predstavnika.
Protiv njega i Šaripove bilo je dosta navijača Zvereva, a na kraju se ponovo oglasio i Nemac.
„Kontaktirao sam svoje nemačke i američke advokate. Oni su već nabavili preliminarnu zabranu protiv izvora i autora koji je objavio ove lažne optužbe. Sud nas je saslušao i naveo da su optužbe klevetničke i lažne. Advokati su zbog toga pokrenuli dodatne postupke protiv izvora i autora (Bena Rotenberga prim. aut)“, rekao je Zverev.
Dvadesetčetvorogodišnji Nemac je zatim još jednom negirao sve optužbe, ali ponovo nije govorio o svom odnosu sa Oljom, odnosno primerom demantovao njene reči.
„Kategorički i nedvosmisleno odbacujem optužbe da sam zlostavljao Olju. Takođe, u potpunosti podržavam stvaranje ATP tela protiv nasilja u porodici. Više se neću oglašavati o ovome“, dodao je Saša.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Đoković može da se zahvali Zverevu – evo i zašto
Haotična godina Nemca ruskog porekla – sve je počelo Novakovim pozivom u Beograd
Sramotan odnos Nemaca – da li će ruski sin promeniti zastavu?
Srušio je Đokovića, razbio je Rusa: „Ovo je neprocenjivo!“ /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala