- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

URA apeluje: Razmisliti da se ustoličenje mitropolita izmesti iz Cetinja

© Sputnik / Nebojša PopovićCetinjski manastir
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Građanski pokret URA, povodom ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju 5. septembar, poziva na razum.
Iz ove partije su, nakon sednice Glavnog odbora URE koji je održan sinoć, saopštili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.
"Naša poruka ide i MCP da uvaži celokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mestu održavanja ovog verskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da delimo mišljenje da se verski događaj koji treba da odiše svečanošću ne sme ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja a ne razdvaja građane", poručili su iz URE.
Oni su kazali i da su crnogorske podele duboko ukorenjene i da na njihovo rešavanje ne treba ići principom "na nož".
"Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrijavaju te podjele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati", zaključuje se u saopštenju URE.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala