Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Produžen pritvor Belivuku, Miljkoviću i drugim pripadnicima njihove kriminalne grupe

© Tanjug / Sava RadovanovićSpecijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) produžilo je za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 25 pripadnika njihove kriminalne grupe.
Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru.
Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, kao i da ne bi uticali na svedoke i i zbog uznemirenja javnosti.
Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od tri dana, saopštio je Viši sud.
Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.
Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“.
Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet. Naloge su prenosili mahom preko aplikacije „Skaj“, preneo je Tanjug.
Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim.
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Krivična prijava u Crnoj Gori protiv Belivuka
Specijalni sud u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Podignuta optužnica protiv Belivukove grupe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala