Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarhova poruka roditeljima i đacima prvacima

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Patrijarh Porfirije objavio je poruku upućenu svim đacima prvacima i roditeljima čiji mališani za pet dana kreću u školu.
„Dragi roditelji, i đaci prvaci. Ovih dana se navršava 20 godina od kako je u škole ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za izrastanje mladih u zdrave moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali i poštuju identitet i opredeljenje drugih“, rekao je patrijarh u video poruci koja je postavljena na njegovom Instagram nalogu.
Patrijarh ističe da se moraju izgraditi ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, i koje imaju saosećanje za druge, što je, kako kaže , osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.
„Zato čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole, i sa očinskom ljubavlju ih pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama“, zaključio je poglavar SPC.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala