Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nagrade u Nišu za Jezdića, Kičića, Dragićevićevu, Marića...

© Foto : MegaCom FilmNenad Jezdić i Vasa Vraneš u filmu „Vikend s ćaletom“
Nenad Jezdić i Vasa Vraneš u filmu „Vikend s ćaletom“ - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje pripao je večeras Nenadu Jezdiću na zatvaranju Filmskih susreta u Nišu, gde je nagradu „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu dobila Tamara Dragićević, a Milan Marić „Cara Konstantina“ za mušku.
Film „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića doživeo je četvorostruki trijumf na festivalu glumačkih ostvarenja, pošto su pored priznanja za Dragićevićevu i Marića, u kategorijama za najbolju epizodnu žensku i mušku ulogu nagrade osvojili Sanja Marković i Andrija Kuzmanović.
Nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu „Realna priča“.
Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripalo je ansamblu filma „Oaza“, dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu „Nečista krv - Greh predaka“.
Poveljom za izuzetnu žensku ulogu na festivalu Filmski susreti u Nišu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u „Ne igraj na Engleze“.
Članovi festivalskog žirija bili su glumci Ljiljana Dragutinović, Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala