- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je opet u Beogradu i za Sputnjik kaže: Borio bih se pod dve zastave – i Rusije i Amerike!

© Sputnik / Lola ĐorđevićRoj Džons Junior
Roj Džons Junior - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Roj Džons Junior, legendarni bokser i nekadašnji višestruki šampion sveta, ponovo je u Beogradu i za Sputnjik je rekao da bi rado živeo u Rusiji.
Roj Džons Junior je promoter Svetskog prvenstva u boksu koje će se održati u Beogradu, a u srpskoj prestonici je boravio i ranije ove godine kada je opširno govorio o svojoj ljubavi prema Rusiji u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik.
Roj Džons junior - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Ekskluzivno Roj Džons Junior: Učili me da je Rusija neprijatelj, a ona me voli više od ikoga! /video/
Džons je i tada nagovestio da će se vratiti u Srbiju, što je i učinio uoči starta Svetskog bokserskog prvenstva, ali je najavio i da želi i dalje da bude aktivan borac, uprkos činjenici da ima 52 godine.
Podsetimo, Džons je 2015. godine od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio ruski pasoš i sada je državljanin i Rusije i SAD.
„Želim i dalje da se borim. Pod čijom zastavom? Borio bih se pod obe zastave – i Rusije i Amerike. Imam tu mogućnost“, naveo je Džons za Sputnjik uz osmeh tokom zvaničnog predstavljanja Svetskog bokserskog prvenstva u Beogradu.
Džons je potvrdio ranije rečeno, on želi da se bori i dalje, a da je u odličnoj formi potvrdio je u u nedavnoj egzibiciji sa legendarnim rivalom Majkom Tajsonom, za Sputnjik je ranije rekao da bi se rado našao u ringu sa Fjodorom Jemaljanenkom.
„Fjodor želi da se borimo“, otkrio je Džons za Sputnjik.
Na kraju razgovora, sjajni bokser je otkrio da ima i jednu želju.
„Voleo bih da živim u Rusiji“, zaključio je Džons.
Svetsko boksersko prvenstvo na programu će biti od 26. oktobra do 6. novembra, a Svetski dan boksa biće obeležen 27. avgusta 2021. manifestacijama širom sveta, uz centralni događaj u Beogradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala