- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić pozdravio odluku Mitropolije o ustoličenju Joanikija

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da je Mitropolija crnogorsko-primorska napravila veliki iskorak u korist građanske tolerancije, razumevanja, ljubavi i mira odlukom da versko okupljanje, prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija, ograniči na prostor porte Cetinjskog manastira.
„Ovim postupkom, sužava se prostor svima koji bi želeli da planiranim, insceniranim incidentima i sukobima, politički profitiraju, a na štetu građana Crne Gore“, rekao je Krivokapić na sastanku sa ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori.
On je istakao da se nada da će mir, razumevanje i ono što, kako je ocenio, najviše nedostaje Crnoj Gori, a to je tolerancija, ipak da prevlada, preneo je portal RTCG.
„Mir i stabilnost nemaju alternativu i na tome intenzivno radimo”, poručio je Krivokapić.
Kako se navodi u saopštenju Kabineta crnogorskog premijera, Krivokapić je naveo da se celokupno društvo već dva meseca bavi pitanjem svečanog ustoličenja mitropolita Joanikija, ali na način koji se ne može uvek oceniti kao sasvim racionalan i dobronameran i da je intencija Vlade sve vreme bila da se svi građani Crne Gore priklone razumu i toleranciji.
Krivokapić je kazao da aktuelna Vlada želi da se vodi pozitivnim, evropskim primerima i iskustvima koja podrazumevaju preventivno delovanje policije, dodajući da je upotreba sile ili represivnih metoda od strane vlasti, koja je simbol slobode i demokratskih promena u Crnoj Gori, nešto što nikada ne dovodi do pozitivnog rešenja.
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
REGION
Mitropolija odlučila: Ustoličenje u Cetinjskom manastiru - bez narodnog sabora
Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
REGION
Skupština Cetinja traži da policija zabrani ustoličenje
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala