- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković postaje počasni građanin Nikšića?

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković na Olimpijskim igrama
Novak Đoković na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Jedan od najboljih tenisera u istoriji sveta, Novak Đoković predložen je za počasnog građanina Nikšića, o čemu će se odbornici izjasniti na narednoj sednici lokalne Skupštine 10. septembra.
Predsednik nikšićke Skupštine, Nemanja Vuković rekao je da je predlog za Đokovića dala Komisija za dodelu javnih priznanja, koja je formirana na prethodnoj sednici Skupštine.
„Verujem da će odbornici izglasati da najbolji teniser sveta, jedan od najboljih sportista u istoriji i veliki humanista bude počasni građanin”, rekao je Vuković za agenciju „MINA”.
Prvi čovek nikšićke Skupštine rekao je da se i lično raduje da Đoković, koji je porijeklom iz Nikšića, a koji je vanserijskim talentom, radom i odricanjem postigao sportske rezultate za pamćenje, bude proglašen za počasnog građanina.
Đoković je dobitnik i najvećeg opštinskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića 18. septembar koja mu je dodeljena 2015. Godine.
Predlog za dodelu Nagrade oslobođenja podneo je Teniski klub Nikšić, a u obrazloženju je bilo navedeno da Đoković vuče korene sa tih prostora i da je još kao dečak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje su organizovali devedesetih godina.
Iz Teniskog kluba su tada naveli i da se još u detinjstvu video izuzetan talenat Đokovića, koji je uspeo da ispiše nove stranice svetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svetskoj listi.
Porodica Đoković (Marko, Đorđe, Novak, Dijana, Srđan) - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Đoković otkrio Amerikancima po čemu bi voleo da ga pamte
Šta se dešava sa Đokovićem u Njujorku?
„20.000 ljudi je želelo Đokovićevu krv“ /video/
Statistika koja pokazuje surovu dominaciju Novaka Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala