Bivši gradonačelnik Šapca saslušan u tužilaštvu zbog tvita

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia / Nebojša Zelenović
Nebojša Zelenović - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Pratite nas
Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je u šabačkom tužilaštvu saslušavan zbog poruke na društvenoj mreži Tviter u kojoj je uporedio broj članova SNS-a, SPS-a, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke.
Zelenović je, kako se navodi u saopštenju ZZS, izjavio da je navedeni tvit napisao i emitovao 2019. godine i da do danas niko nije demantovao podatke, preneo je Tanjug.
Zelenović tvrdi i da je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova.
„Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, usred Šapca, isleđuju za verbalni delikt! Ja sam predsednik stranke i ovaj tvit sam napisao u okviru svoje političke borbe koju vodim da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu“, kazao je Nebojša Zelenović.
Kako je dodao, u tvitu je izneo „svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje građanskih i političkih prava u našoj zemlji“.
„Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo“, navodi Nebojša Zelenović.

SNS: Zelenović saslušan zbog isticanja nacističkih simbola

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac danas je saopštio da je zaprepašćen „besprizornim pokušajem“ predsednika ZZS Nebojše Zelenovića „da zamenom teza sebe predstavi kao žrtvu tobožnjeg verbalnog delikta“.
„Bivši gradonačelnik Šapca je u Tužilaštvu saslušan po osnovu krivične prijave koja je protiv njega podneta još 2019. godine zbog isticanja nacističkih simbola na društvenoj mreži Tviter, što je kažnjivo zakonom. I to ne samo u Srbiji, već i širom Evrope. I to je jedina istina“, navode iz GO SNS Šabac.
Nebojša Zelenović je, kako se dodaje, „prećutao i da je članove SNS u pomenutom tvitu poistovetio sa članovima Nacional-socijalističke partije Nemačke Adolfa Hitlera“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala