„Mama, tata, moramo da ih gledamo“ – Rus otkrio veliku ljubav prema Nemcima

© AP Photo / Hamish BlairDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, u razgovoru za nemački „Spoks“ otkrio je da je veliki navijač Bajerna iz Minhena i čitaocima se predstavio u nekom drugom svetlu.
Medvedev je jedan od najboljih tenisera sveta, ali malo ko zna da gaji veliku ljubav prema fudbalu i da mu je Bajern omiljeni klub.
U razgovoru sa nemačkim novinarom Florijanom Regelmanom pričao je o ljubavi prema klubu, o novom treneru Julijanu Nagelsmanu, šansama Bajerna u Ligi šampiona...
„Uzbuđen sam zbog Julijana Nagelsmana, novog trenera Bajerna. Pratio sam ga iz dana u Hofenhajmu kada je imao 28 godina. Moj kondicioni trener je igrao fudbal u četvrtoj ligi Francuske i pričali smo o tome jer bi u Francuskoj bilo nemoguće da neko bude trener sa 28 godina. Nagelsman je uradio neverovatan posao u Hofenhajmu, gde je sa 28 godina pronašao neke sjajne igrače i napravio zvezde od njih. Radio je odlično i u Lajpcigu i radujem se što je trener Bajerna, nadam se da će dugo biti uspešan tu“, kaže Medvedev.
Ruski teniser otkrio je kada se zaljubio u klub iz Bavarske.
„Zaljubio sam se u fudbal i Bajern kada sam imao 12 godina. Tada je krenulo, ali generalno Bajern mi se kao klub sviđao i ranije. Sećam se kada sam imao šest godina da su bili prilično dobri. Uvek sam govorio roditeljima: 'Bajern igra, moramo da gledamo“'.
„Počeo sam da idealizujem neke fudbalere Bajerna i ljubav je postojala sve veća i veća. Kada sam bio u školi i na univerzitetu gledao sam svaku utakmicu, čak i prijateljske, treninge... Postao sam veliki navijač“.
Medvedev je pričao o tome kako mu je tenis promenio rutinu i kako sada, kada je jedan od najboljih tenisera na svetu, uspeva da isprati sve.
„Kada sam počeo ozbiljnije da se bavim tenisom morao sam fudbal da stavim u drugi plan jer nisam imao toliko vremena. Ali, svakodnevno pratim Bajern, čak i kada sam na turnirima. Postoji jedna ruska stranica na društvenim mrežama koja objavljuje sve novosti o Bajernu. Svaki dan ih čitam jer često putujem i ne mogu mnogo utakmica da gledam“, rekao je Medvedev i dodao:
„Ali, kada ne treniram ili kada nemam meč, uvek se trudim da pronađem strim na internetu kako nešto ne bih propustio. Nažalost još nisam gledao utakmicu na Alijanc areni, ali čim budem imao vremena pokušaću da odem do Minhena“.
© AP Photo / Chris YoungRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Ruski teniser Danil Medvedev
Najveći protivnik minhenskom klubu u Evropi biće Pari Sen Žermen koji je ovog leta doveo Lionela Mesija.
„Oni su neverovatni. Pariz nije daleko od mog prebivališta u Monaku. Moraću da odem nekada da ih pogledam ili kad budu igrali protiv Monaka. Ipak, mislim da Bajern ima šanse da ih pobedi. Svašta može da se desi u Ligi šampiona, ko bi rekao da će Čelsi osvojiti prošle sezone. Osim Zidanovog Reala koji je osvojio tri puta zaredom, niko nije odbranio titulu. Zato je Liga šampiona zabavna“, kaže Rus.
Pored toga što voli da gleda fudbal, Medvedev otkriva da je veliki ljubitelj popularne fudbalske simulacije – FIFA.
© AP Photo / Cole BurstonRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Ruski teniser Danil Medvedev
„Bio sam odličan kada sam imao 17, 18 godina, ali kada sam krenuo da ozbiljno igram tenis i da idem na turnire, nisam više imao vremena. Pre toga, bio sam na istom nivou kao najbolji igrači u Rusiji. Igrao sam egal sa čovekom koji je trostruki uzastopni FIFA šampion u Rusiji. Bilo je zabavno. Posle pet godina pauze, gde sam manje igrao, igrao sam dosta ove i prošle godine. Nisam bio ništa specijalno dobar, mogao sam bolje, ali sve je to okej“, objašnjava Danil.
Drugi teniser uporedio je sebe sa legendom ruskog fudbala, odnosno pričao je o tome kakav bi bio fudbaler.
„Iskreno, ovo je teško pitanje. Verovatno ne bih bio uspešan da. Ako gledamo koliko sam visok, bio bih štoper. Problem je što kada sam igrao kao mlađi bio sam veoma loš u odbrani. Možda kada bih igrao nešto drugo bio bih kao Artjom Dzjuba. Dao je najviše golova u istoriji za Rusiju, on je poseban igrač. Ljudi koji se ne razumeju kažu da on samo daje golove, a ne zna ništa. Možda bih ja bio sličan kao on. Ne znam ništa, ali dajem golove“.
Da je menadžer nekog tima i da ima neograničen budžet, ko je fudbaler kog bi odmah doveo?
„Bilo bi mi zanimljivije da idem po svetu i pronalazim igrače od 18 godina koje bih napravio da budu superzvezde fudbala, nego da kupim nekog odmah za 100 miliona. Da ne vodim Bajern, kupio bih odmah Serža Gnabrija jer volim način na koji proslavlja golove“, zaključio je Medvedev.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Brutalni Medvedev pregazio Španca i zakazao ruski spektakl u polufinalu Sinsinatija!
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Medvedev poludeo posle sudara s kamerom: Tužiću vas! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala