- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snažna eksplozija u vojnom objektu u Kazahstanu, oko 60 povređenih

© Sputnik . Telegram/RIA Novosti/PrintscreenEksplozija u vojnom objektu u Kazahstanu
Eksplozija u vojnom objektu u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
U blizini grada Taraz na jugu Kazahstana dogodila se eksplozija koju je izazvao požar pored jednog od skladišta u vojnoj jedinici, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane te zemlje. Broj povređenih u eksploziji povećao se na 60.
„U vojnoj jedinici koja se nalazi u Bajzakskom rejonu Žambilske oblasti izbio je požar pored jednog od skladišta. Usled požara došlo je do eksplozije neindentifikovanih predmeta“, navodi se u saopštenju.
U gradsku bolnicu №1u Tarazu primljeno je 60 osoba sa različitim povredama, od kojih je 11 vojnika, navodi se u saopštenju pres-službe administracije oblasti.
Ministarstvo odbrane Kazahstana izvestilo je da je zbog požara na skladištu ukupno bilo šest eksplozija.
„Istovremeno, u cilju bezbednosti stanovništva započeta je evakuacija ljudi iz okolnih kuća“, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Kazahstana
Ranije je predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev saopštio na Tviteru da je oko 30 službenika Odeljenja za vanredne situacije Žambilske oblasti Kazahstana i vojnika zadobilo povrede prilikom eksplozije.
Prema njegovim rečima, mobilisane su jedinice Ministarstva za vanredne situacije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a privremeno je obustavljen železnički saobraćaj.
Ističe se da su u gašenje požara uključena vatrogasna vozila – guseničari.
Uzroci požara se utvrđuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala