- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Građani Srpske masovno izabrali rusku vakcinu“: Dodik sa tvorcem „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaDirektor Naučnog istraživačkog centra za mikrobiologiju i epideomiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg
Direktor Naučnog istraživačkog centra za mikrobiologiju i epideomiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Direktor ruskog Centra „Gamaleja“ i tvorac vakcine „Sputnjik Ve“ Aleksandar Gincburg boravi u Banjaluci, gde je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.
Dodik je posle sastanka podsetio da su se građani Republike Srpske masovno opredelili za rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
Srpska je imala uspešnu saradnju sa kompanijama i vlastima u Rusiji kako bi obezbedila dovoljne količine vakcine, istakao je Dodik.
Gincburg je naveo da je sa Dodikom razgovarao o mogućnostima pružanja pomoći u suzbijanju širenja delta soja virusa korona.
„Razgovarali smo o zajedničkom radu na praćenju situacije i razvoju delta soja. Imamo podršku gospodina Dodika, nadamo se da ćemo dalje raditi zajedno da spasimo i preventivno utičemo na narod Republike Srpske i Rusije“, kazao je ruski stručnjak, preneo je portal RTRS.
Prethodno je Gincburg sa delegacijom Naučno-istraživačkog centra „Gamaleja“ posetio banjalučki Medicinski fakultet na poziv dekana ove visokoškolske ustanove Ranka Škrbića.
 Andrija Mandić i Milan Knežević sa tvorcem ruske vakcine Aleksandrom Gincburgom - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Tvorac ruske vakcine kod Kneževića i Mandića: Spremni smo da Crnoj Gori isporučimo vakcine
Ruska vakcina Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2021
Tvorac ruske vakcine: Posle "Fajzera" primite "Sputnjik lajt"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala