- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB privela pripadnike kriminalne šeme u oblasti pogrebnih usluga /video/

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB-a tokom akcije hapšenja pripadnika terorističke grupe DAEŠ
Pripadnici FSB-a tokom akcije hapšenja pripadnika terorističke grupe DAEŠ  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) priveli su pet učesnika kriminalne šeme u oblasti pogrebnih usluga u Moskvi.
U saopštenju FSB-a se navodi da su u ovo bili umešani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Organizator je priveden na granici sa Ukrajinom prilikom pokušaja da se sakrije u toj zemlji.
„FSB Rusije za grad Moskvu i Podmoskovlje zajedno sa pripadnicima Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za grad Moskvu, suzbili su nezakonitu delatnost grupe lica koja su organizovala kriminalnu šemu u oblasti pogrebnih usluga“, precizira se u saopštenju.
Kako navodi FSB, utvrđeno je da su pripadnici dežurnih jedinica odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za oblasti Nagorni i Severno Izmailovo u Moskvi dugo vremena sistematski primali veliku novčanu nadoknadu od predstavnika pogrebne agencije za obezbeđivanje službenih informacija o pozivima policiji u vezi sa smrću građana ili znacima smrtonosnog ishoda.
Ove informacije su „preduzetnici iskoristili da odmah uspostave telefonski kontakt sa predstavnicima pokojnika i u što kraćem roku stignu na adresu dežurnog agenta pogrebne kompanije kako bi nametnuli skupe sahrane“, objašnjava FSB.
Organizator kriminalne šeme priveden je 20. avgusta ove godine na granici Rusije kada je pokušao da se sakrije od istrage u Ukrajini, navodi se u izveštaju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala