Festival u Srbiji Kosovo tretira kao nezavisno

© Flickr / Kosovo Future MakerZastava saproglašene države Kosovo
Zastava saproglašene države Kosovo  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Književni festival „Krokodil“ nastavlja da tretira Kosovo kao posebnu državu, pa će se u najavi programa ono i ove godine naći u okviru jedne od panel diskusija.
Takozvano Kosovo će tako učestvovati na regionalnoj diskusiji u okviru projekta „Better Together“, na kojoj će se okupiti veliki broj predstavnika organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana.
Kako je navedeno na portalu Festivala, učesnici su predstavnici zemalja sa Balkana - Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kosove, ali i predstavnici zemalja Evropske unije - Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Rumunije.
Diskusija se tiče načina na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor, a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija.
„Razgovaraće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima ovih organizacija u vanrednim okolnostima“, piše na portalu Festivala.
Trinaesto izdanje književnog festivala „Krokodil“ počinje danas u Beogradu i trajaće do 29. avgusta, kada će i biti održana regionalna diskusija na kojoj učestvuje i tzv. Kosovo. Festival se održava pod simboličnim nazivom „Borders VS. Frontieres“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala