Šta je zaključio Savjet za nacionalnu bezbjednost Crne Gore uoči ustoličenja mitropolita na Cetinju

© Sputnik / Nikola BižićPodgorica
Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
„Povodom bezbjednosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, Savjet poziva sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumijevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona”.
To je zaključeno danas na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.
U radu sjednice učestvovali su članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.
„Savjet očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda. Savjet očekuje da Vijeće za nacionalnu bezbjednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmjerava obavještajno-bezbjednosni sektor, razmatra bezbjednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smjernice u vezi sa radom organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju“, piše u saopštenju.
Članovi Savjeta upoznati su sa informacijom o stanju požara u Crnoj Gori i donijeli zaključak o potrebi daljeg unapređenja kapaciteta, stručnog osposobljavanja i usavršavanja ljudstva i investiranja u modernizaciju opreme i sredstava u sistemu zaštite i spašavanja.
Savjet za odbranu i bezbjednost utvrdio je Pravila angažovanja i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme učešća u misiji Kfora na Kosovu. Savjet za odbranu i bezbjednost je razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na prijedlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima i postavljenjima oficira Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
REGION
„Na Cetinje dođite autobusima“: Poruka mitropolita pred ustoličenje
Vladika budimljansko - nikšićki Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
REGION
Neki žele da se Joanikije ustoliči u policijskoj stanici – poruka bivšeg gradonačelnika Cetinja
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Saznajemo: Vučić dobio pozivnicu za ustoličenje mitropolita Joanikija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala