- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Borovčanin o Svetskom danu boksa: Uvertira za SP u Beogradu

© Sputnik / Dejan SimićNenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije i proslavljeni srpski bokser
Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije i proslavljeni srpski bokser - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Obeležavanje Svetskog dana boksa u Beogradu, uz čas boksa koji će održati čuveni Roj Džons junior, najbolja je najava Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.
„Veliki događaj je pred nama, kako za srpski boks, tako i sport uopšte. Biće ovo velika i spektakularna najava događaja koji će okupiti krem svetskog boksa u našoj Areni, a to je Svetsko prvenstvo koje nam evo kuca na vrata. Ostalo je 60 dana do najveće smotre boksa na planeti, a uvertira tome je spektakl na Trgu u Beogradu, čas boksa koji će održati šampion i jedno od najvećih imena ikada u ovom sportu Roj Džons Junior, dok će nas u pod svodovima Arene pozdraviti Majk Tajson i Ivander Holifild“, izjavio je Borovčanin.
U samom finalnom danu Svetskog prvenstva mečeve za zlato najaviće legendarni Silvester Stalone, koji je u filmskom ulogom u kojoj je tumačio boksera Rokija Balbou postao i ostao simbol istrajnosti, moćnog ratnika u ringu i večitog protagonistu pozitivnih ljudskih osobina, ono što u srži boks i jeste, dodao je Borovčanin.
„Velika je čast i zadovoljstvo da naša zemlja poznata po velikim šampionima ringa, po tom što smo bili svetska sila u ovom sportu, sada ponovo živi punim plućima kada je boks u pitanju, što smo domaćini istoriji i ljudima koji nose prefiks istorija uz svoje ime jer su ostavili dubok pečat u boksu i njegovoj tradiciji“, zaključio je Borovčanin.
U Beogradu boravi i predsednik Svetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev, koji je danas zajedno sa Borovčaninom trenirao na stadionu Rajko Mitić.
Manifestacija obeležavanja Svetskog dana boksa održaće se u petak od 18 sati na Trgu republike u Beogradu.
Inače, Roj Džons junior bio je gost Sputnjika za koji je pričao o svojoj povezanosti sa Rusijom, karijeri, predstojećem Svetskom prvenstvu...
Roj Džons junior - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Ekskluzivno Roj Džons Junior: Učili me da je Rusija neprijatelj, a ona me voli više od ikoga! /video/
Bokser Roj Džons Junior sa ruskim pasošem - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Srbija – centar svetskog boksa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala