- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Beslan je tragedija Rusije koja zahteva posebnu pažnju“: Putin podržao ideju o osnivanju muzeja

© Sputnik / Anton Podgaйko / Uđi u bazu fotografijaSlike dece koja su nastradala u Beslanu
Slike dece koja su nastradala u Beslanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ideju o podizanju muzeja i hrama u Beslanu, gde je 2004. godine izvršen teroristički napad na školu. Istakao je da je to tragični događaj u životu zemlje koji zahteva posebnu pažnju i složio se da da nalog kako bi se po hitnom postupku obezbedilo finansiranje.
Putin je primio v.d. predsednika Severne Osetije Sergeja Menjajla koji ga je obavestio o radovima na hramu i da će objekat biti izgrađen sledeće godine.
Prema njegovim rečima, za finansiranje svih 40 projekata predviđenih programom socijalno-ekonomskog razvoja Beslana do 2025. godine potrebno oko 800 miliona rubalja.
„Naravno, to je tragičan događaj u novijoj istoriji koji zahteva posebnu pažnju i angažovanost. Naloga će, naravno, biti “, rekao je Putin.
Podsetimo, teroristički napad u školi u Beslanu, u kojem su poginule 334 osobe, uključujući 318 talaca, od kojih je 186 bilo dece, dogodio se ujutro 1. septembra 2004. godine. Teroristi su u školsku salu uterali više od hiljadu talaca, uključujući i malu decu. Ljudi su tri dana nasilno držani u školi bez hrane i vode.
Žena plače na groblju Grad anđela u Beslanu gde su sahranjeni poginuli u terorističkom napadu 1. septembra 2004. godine. - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2020
Film o Beslanu — najstrašnijem događaju u savremenoj istoriji Rusije
Slike dece koja su nastradala u Beslanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2019
Putin: Tragedija u Beslanu — i moja lična, i cele države
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala