Ruski senator: Zapad nastavlja u Rusiji projekat „Anti-Rusija“

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Ukrajine
Zastave SAD i Ukrajine  - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Najnovije zapadne inicijative za navodnu podršku Ukrajini imaju za cilj da postaknu antirusku komponentu u politici Kijeva, na nastavak antiruskog projekta, izjavio je za Sputnjik senator sa Krima Sergej Cekov.
„U početku su dodelili Ukrajini pet milijardi dolara ‘pomoći’, čime su podržali državni prevrat, usled čega su se pojavili ovi osiromašeni ljudi kojima su nameravali da pomognu“, rekao je Cekov.
Omladina u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Omladina Donbasa na meti Amerike: Hiljade dolara za „promovisanje kulture“
On je napomenuo da je još jedna inicijativa Zapada „usmerena na podsticanje antiruske komponente u politici Ukrajine, na sprovođenje projekta „Anti-Rusija“.
„Nema ni govora o stvarnoj pomoći ljudima. Taj novac će otići na antirusku propagandu. Apsolutno besramna, nemoralna pozicija“, naglasio je senator.
Prema njegovim rečima, zapadna inicijativa neće pomagati mirnom rešenju u Ukrajini. Konflikt će se nastaviti, konstatovao je Cekov.
Parlamentarac je takođe naglasio da je Rusija zemlja koja zaista pomaže stanovnicima Donbasa, šalje tamo humanitarne konvoje.
„Ako zaista žele da pomognu ljudima, neka pošalju tamo humanitarnu pomoć“, zaključio je Cekov.
Ranije britanska ambasada u Ukrajini saopštila da će Velika Britanija, Kanada, Švedska, Švajcarska i Sjedinjene Američke Države formirati fond za suprotstavljanje Rusiji u Ukrajini.
Pročitajte još:
Ruski senator: Amerika kupuje Ukrajinu za 4,6 milijarde dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala