Lovci, jurišni helikopteri, avioni: Stranci oduševljeni izložbom najnovije ruske vojne tehnike

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodni vojno-tehnički forum "Armija-2021"
Međunarodni vojno-tehnički forum Armija-2021 - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Na aerodromu Kubinka u Moskovskoj oblasti ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu danas je ocenio najnovije i modernizovane primerke vazduhoplovne tehnike, a nakon njega i strane delegacije i posetioci foruma „Armija-2021“, prenosi televizija „Zvezda“.
Sve mogućnosti lovca Su-35S sa izuzetnim manevarskim sposobnostima demonstrirali su piloti akrobatske grupe „Ruski vitezovi“. Šojgu je sa zemlje pratio izvođenje složenih figura, a kasnije će sve te elemente videti i strane delegacije i vojni atašei.
Ministar je u pratnji glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije obišao nove primerke naoružanja kojima će se opremiti vojska. Penju se u kabinu aviona za obuku UTS-800. Opremljen je turbopropelerskim motorom, poseduje katapult sedišta i sistem sa kiseonikom. Avion će moći da leti na visinama do 8.000 metara. Sergej Šojgu je naložio da se letelica podigne u vazduh u novembru ove godine.
UTS-800 će zameniti Jak-130 na kome sada uče budući oficiri.
Modernizovani Mi-26T2V može pomoći u spasavanju života i posade i putnika. Spoljašnji izgled helikoptera nije se promenio, a iste su i taktičko-tehničke karakteristike – može da prevozi težinu do 20 tona, a sama letelica teži 36 tona. Međutim, unutar helikoptera sada se nalazi oprema koja bi stala u 12 vozila za reanimaciju – respiratori, kardiografi, defibrilatori.
Izmenjena je i kabina za posadu – pojavili su se monitori sa sistemom za navigaciju, kao i digitalni autopilot.
Lovac-presretač MiG-31K sa hiperzvučnom raketom „kindžal“ na vazdušnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Ruska vojska jača za rakete "Kindžal" i "Cirkon"
Najvažnija je bezbednost. Mi-26 dobio je sistem za odbijanje protivničkih raketa od helikoptera. Sedišta u pilotskoj kabini opremljena su padobranima.
Višenamenski avion L-410 po potrebi može biti putnički, medicinski ili teretni. Njegova glavna karakteristika je upravljanje izviđačkim bespilotnim letelicama na nebu.
Sergej Šojgu je osmotrio i modernizovani jurišni helikopter Ka-52M. Njegove borbene karakteristike još nisu obelodanjene. Nakon posete ministra, izloženu avio-tehniku na Kubinki mogli su da pogledaju svi učesnici i gosti foruma „Armija 2021“.
Baletska predstava Labudovo jezero - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Tenkovski balet: Samo u Rusiji – „Labudovo jezero“ na krovu tenka
I predstavnici stranih delegacija sa oduševljenjem su pratili demonstraciju mogućnosti ruske vojne avijacije. Za strance je to retka prilika da osmotre borbene jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uživo.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija“ trajaće do 28. avgusta.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala