„ABBA vs. Metallica Symphonic“- Simfonijski „sudar“ popa i metala 29. avgusta na Tašmajdanu

CC0 / Pixabay / Simfonijski orkestar
Simfonijski orkestar - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Pratite nas
Tradicionalni koncert „Noć muzike“ biće održan u nedelju 29. avgusta na stadionu Tašmajdan. , kada će više simfonijskih orkestara izvesti program „ABBA vs. Metallica Symphonic“, zasnovan na neočekivanom spoju pop i metal muzike.
Beograđani će na stadionu Tašmajdan imati priliku da prisustvuju „sudaru“ melodija neprolaznih ostvarenja švedske pop atrakcije „ABBA“ i jednog od najpopularnijih metal bendova svih vremena „Metalike“, saopšteno je iz Centra beogradskih festivala - CEBEF.
Muzičari će na violinama, flautama i ostalim instrumentima predstaviti hitove dve slavne grupe kao spoj nespojivog - „Dancing Queen“, “Mamma Mia! “, „Enter Sandman“,„Nothing Else Matters“ i druge numere koje su obeležile istoriju muzike druge polovine 20. veka.
Švedska grupa ABBA je osnovana u Stokholmu 1972. i postojala je do 1983. godine (imaju kraća okupljanja od 2017. godine), dok je američki metal sastav „Metalika“ formiran 1981. u Los Anđelesu i aktivni su bez prestanka.
Partneri ovogodišnje „Noći muzike“ su grad Beograd i CEBEF, a ulaz na koncert je, kao i do sada - besplatan.
Kako navode organizatori, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, posetiocima će biti potrebna potvrda o vakcinaciji, potvrda o preležanom kovidu-19, negativni PCR test ili negativni antigenski test.
Takođe, na licu mesta biće omogućeno testiranje antigenskim testom o trošku posetilaca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala