Vulin i Šugajev o nastavku saradnje u oblasti bezbednosti

© Foto : Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin i Dmitrij Šugajev
Aleksandar Vulin i Dmitrij Šugajev - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se u parku Patriot kod Moskve sa direktorom ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju generalom armije Dmitrijem Šugajevim, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti
Ministar Vulin i general armije Šugajev naglasili su strateško partnerstvo između dve države, koje gaje tradicionalne prijateljske i bratske odnose koji su okrenuti ka budućnosti, a posebno su istakli međusobno poštovanje koje jedan prema drugom gaje predsednici Republike Srbije i Ruske Federacije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, saopštio je MUP.
Ruska Federacija, kako je istakao general armije Šugajev, naročito poštuje politiku samostalnosti i nezavisnosti koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Šugajev je zahvalio Vulinu na dosadašnjoj saradnji i projektima čija je realizacija u toku, a koji su započeti u vreme kada je on bio ministar odbrane Srbije.
Vulin obišao pripadnike VS, učesnike Tenkovskog biatlona
Vulin je prethodno prisustvovao svečanom otvaranju Sedmih međunarodnih Armijskih igara, koje je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.
On je tom prilikom na poligonu Albino obišao članove ekipe Vojske Srbije učesnike trke „Tenkovski biatlon“, koja se odvija u okviru Međunarodnih armijskih igara u Rusiji.
Vulin je pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspeh na predstojećem takmičenju, istakavši da je uveren da će dati sve od sebe da na dostojan način predstave svoju zemlju, saopštio je MUP.
Ministar Vulin, koji je prisustvovao svečanom otvaranju Armijskih igara, obišao je i učesnike Festivala nacionalne kulture iz umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, kao i štand Srbije u Domu družbe, na kome je predstavljena Srbija.
Na Sedmim međunarodnim armijskim igrama učestvuje oko 270 timova iz više od 40 zemalja, među kojima su i timovi Vojske Srbije koji će se nadmetati u disciplinama tenkovski biatlon, snajperska granica, vojni reli i čuvar reda.
© Foto : Ministarstvo odbraneVulin obišao pripadnike VS, učesnike Tenkovskog biatlona
Vulin obišao pripadnike VS, učesnike Tenkovskog biatlona - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Vulin obišao pripadnike VS, učesnike Tenkovskog biatlona
Takmičenje na kome učestvuju vojno-policijske jedinice "Čuvar reda" ove godine se, prvi put, na inicijativu ministra Aleksandra Vulina, održava u Srbiji na poligonima Beranovac i Žiča.
Armijske igre se i ove godine održavaju u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2021", a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije i Rosoboroneksporta.
Vojno-tehnički forum je jedna od vodećih svetskih izložbi naoružanja i vojne opreme i ove godine će oko 1.400 ruskih i inostranih preduzeća predstaviti više od 28.000 različitih proizvoda vojne tehnike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala