- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Šta čeka kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu posle posete vaseljenskog patrijarha Kijevu

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
Anonimni Fejsbuk profil „Vojna pravda“ targetira vojnike u Oružanim snagama BiH srpske nacionalnosti. Iza svega stoje paralelne obaveštajne strukture koje su naklonjene bošnjačkoj političkoj eliti, tvrde stručnjaci.
Ukrajina obeležila 30. godišnjicu nezavisnosti vojnom paradom najvećom do sada. Nema šta da slavimo budući da je situacija u zemlji izuzetno teška, poručuju ukrajinski političari.
Uoči obeležavanja Dana nezavisnosti u Ukrajinu doputovao vaseljenski patrijarh Vartolomej. Protojerej Darko Đogo tvrdi da će nakon njegove posete doći do eskalacije napada na kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu.
Prema izmenjenom Zakonu o penzionom i invalidskom osiguranju, visina penzija određuje se prema rastu zarada — ali je praksa pokazala da je to nedovoljno, poručuju iz Saveza penzionera Srbije.
Kakav bi izazov za ljudsko poimanje sveta u današnje vreme predstavljalo otkriće života izvan planete Zemlje?
U japanskoj prestonici počinju paraolimpijske igre. Srbija će pokušati da ponovi ili čak nadmaši rezultat iz 2016. kada je osvojila devet medalja.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala