Vakcina, distanca, alkohol, sapun: Američka preporuka za zaštitu od uragana

© AP PhotoUragan
Uragan - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
U najnovijem priručniku za ponašanje tokom olujne katastrofe američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) preporučio je građanima vakcinaciju i distancu kao osnovne mere zaštite.
CDC je savetovao građanima da se "najpre vakcinišu" ukoliko se nađu na putu tropske oluje "Henri" .
Saveti o neophodnim pripremama nalaze se u uputstvu ,,Pripreme za uragan ili tropsku oluju", objavljenom na portalu CDC-a.
,,Vakcinišite se protiv korone što je pre moguće. Vakcine protiv kovida štite vas od bolesti ili teških oboljenja nastalih zbog virusa kovid 19, a vakcine mogu da zaštite ljude oko vas”, navodi se u uputstvu.
U daljim uputstvima, pored opštih smernica za zaštitu od oluje, CDC savetuje i obavezno nošenje maski i pridržavanje pravila o socijalnoj distanci.
,,Svakako sledite preporuke o socijalnom distanciranju (najmanje dva metra rastojanja) i druge preporuke CDC-a kako bi zaštitili sebe i druge”, navodi se na veb stranici.
U dodatnim savetima napominje se da ljudi koji napuštaju svoje domove usled bujica i katastrofalnih poplava ne zaborave da spakuju sredstva za dezinfekciju ruku.
,,Pripremite ,,prvu pomoć” sa ličnim stvarima bez kojih ne možete da funkcionišete u toku vanrednog stanja. Uključiti predmete koji mogu da vam pomognu u zašiti protiv kovida 19, poput sredstava za dezinfekciju ruku ili bar tečnog sapuna, dezinfekcijskih maramica i maski za lice koje bi trebalo da imaju dva ili više slojeva", objavljeno je u priručniku.
Pročitajte i:
Grom udara u Svetski trgovinski centar u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Grom pogodio Svetski trgovinski centar u Njujorku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala