Krim: Uvesti sankcije učesnicima „Krimske platforme“

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeUčesnici "Krimske platforme" u Kijevu
Učesnici Krimske platforme u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Rusija bi trebalo da uvede sankcije učesnicima kijevskog samita „Krimska platforma“, pošto posežu zateritorijalnim integritetomzemlje, izjavio je član Javne komore Rusije i Krima Ivan Abažer.
„Dolazi trenutak kada moramo preduzeti adekvatne protivmere i uvesti sankcije učesnicima ove platforme, jer oni posežu na teritorijalni integritet Rusije“, rekao je Abažer za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, „Krimska platforma“ osuđena je na propast, jer ciljevi za „vraćanje Krima“ koje su zacrtali njeni učesnici nikada neće biti postignuti.
Učesnici samita Krimske platforme u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Kremlj: „Krimska platforma“ ─ antiruski događaj
Samit „Krimska platforma“ koji je inicirala Ukrajina održan je u Kijevu 23. avgusta. Na njemuse raspravljalo o „vraćanju“ kontrole nad Krimom. Na sastanku je učestvovalo više od 40 zemalja i međunarodnih organizacija. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenskii nazvao je početak samita uspešnim i rekao da je na „Krimskoj platformi“ stvorena „moćna međunarodna koalicija za oslobađanje Krima od okupacije Rusije“.
Krim je postao ruski region nakon referenduma u ​​martu 2014. godine. Ukrajina i dalje Krim smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.
Pročitajte još:
Završen samit "Krimske platforme": Rusija pozvana da se pridruži platformi koja je smatra okupatorom
Francuski mediji: Zapad nije zainteresovan za Krim – Kijev uzalud pokušava da ga izvuče iz zaborava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala