Pretnja metkom Dodikovom savetniku: Nekome je zasmetao skup na Kozari

© RTRSPortaprol SNSD Radovan Kovačević
Portaprol SNSD Radovan Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i portparol SNDS-a Radovan Kovačević ne zna kome bi on lično mogao da smeta da bi dobio preteću poruku, ali ističe da verovatno nekome smeta podrška koju SNSD uživa u narodu.
Kovačević je u ponedeljak prijavio policiji da je putem društvene mreže Fejsbuk primio pretnje sa nepoznatog profila.
Na pitanje Sputnjika da li može da pretpostavi otkud pretnja, on je ukazao na okolnosti koje su joj prethodile.
„U pitanju je moja Fejsbuk stranica na kojoj sam posle više od mesec dana prvi put nešto objavio i to fotografije sa stranačkog skupa SNSD-a koji je bio na Kozari, koji je bio veličanstven, na kome je bilo više od 20.000 ljudi“, istakao je Kovačević.

Podrška naroda SNSD-u nekome smeta

On je napomenuo da je već narednog jutra usledila ta preteća poruka na na Fejsbuku, što ga navodi na mogući zaključak:

„Jedino što meni može da padne na pamet jeste da nekome smeta to što SNSD uživa takvu podršku među građanima RS i što je SNSD jedini u mogućnosti da organizuje jedan tako veliki skup na kome je jasno i jednoglasno poručeno da će živeti Srpska i da neće pristajati na bilo kakva nametanja zakona ili rešenja u Bosni i Hercegovini, već da jedino na šta mi pristajemo to je da se konstitutivni narodi i entiteti dogovaraju o budućnosti Bosne i Hercegovine.“

Na pitanje o kakvoj pretnji je reč, da li o direktnoj ili indirektnoj, on kaže da o tome ne bi da priča i da su neki mediji već objavili kakva je pretnja stigla i da je to to.
A mediji su objavili da je Kovačević primio poruku: „Pazi da te ne pogodi metak.“
On je to odmah prijavio policiji.
Pošto je policija o tome obavestila dežurnog tužioca u Banjaluci, on je naredio preduzimanje svih radnji u cilju rasvetljavanja ovog slučaja koji je kvalifikovan kao ugrožavanje bezbednosti.
Kakva je dalje procedura, Kovačević kaže da ne zna.
„Da budem iskren, ja sam čak tražio da se to ne objavljuje. Iz kojih razloga je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo, ja ne znam“, kaže Kovačević za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala