Napad otrovom na Univerzitetu u Nemačkoj: Sedmoro u bolnici, poplavele im ruke i noge

© AP Photo / Frank Rumpenhorst/DpaTehnički univerzitet u Darmštadu u Nemačkoj
Tehnički univerzitet u Darmštadu u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Nemačka policija veruje da je neko namerno otrovao mleko i vodu u jednoj čajnoj kuhinji Tehničkog univerziteta u Darmštatu, gde sedam osoba ima simptome trovanja, dok je jedna u kritičnom stanju.
Policija u pokrajini Hese pokrenula je istragu zbog pokušaja ubistva, a policajci istražuju da li je još neka od namirnica u studentskom kampu Lihtvize otrovana, prenose nemački mediji.
„Potreseni smo očitim krivičnim delom koje se dogodilo na našem univerzitetu“, rekla je predsednica univerziteta Tanja Bril.
Prema navodima policije, u ponedeljak je sedmoro studenata i zaposlenih prebačeno u bolnice jer su se osećali loše i imali promenu boje u šakama i stopalima.
Svi su prethodno nešto jeli ili pili u istoj čajnoj kuhinji koja je dostupna svima, gde se hrana čuva u zajedničkim frižiderima.
Policija veruje da je više pakovanja mleka i vode zatrovano za sada nepoznatom supstancom između petka i ponedeljka, a kako se navodi, tečnosti su imale „štipajući miris“.
Tek će laboratorijske analize, koje mogu da potraju, pokazati o kakvoj je supstanci reč.
Prema pisanju nemačkih medija, policija formira specijalnu istražnu grupu za taj slučaj.
„Stvar uzimamo veoma ozbiljno. Ne možemo isključiti da je u pitanju pokušaj ubistva“, rekao je državni tužilac Robert Hartman.
Stanje studenta (30) koji je u ponedeljak bio u životnoj opasnosti u međuvremenu je stabilizovano, ali i dalje kritično. Ostale žrtve su prošle sa nešto blažim simptomima.
Svima koji borave na kampusu policija je savetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu uneto ranije.
Onima koji primete da su im poplavele noge ili ruke, preporučuje se da odmah zovu hitnu pomoć i da se ne pomeraju, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala