Krizni štab danas - u fokusu početak školske godine

© Sputnik / Lola ĐorđevićSednica Kriznog štaba
Sednica Kriznog štaba - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Premijerka Srbije izjavila za TV Prva da je fokus današnje sednice Kriznog štaba početak školske godine.
„Na sednici će fokus biti na početak školske godine. Zbog toga smo pozvali na sednicu i predstvanike sindikata prosvetnih radnika, predsednika foruma gimnazija i predsednika udruženja pedijatara koji će se kasnije obratiti javnosti“, kazala je premijerka
„Predlog je da krenemo normalno, s punim fondom časovima od 45 minuta uz obavezne maske i da apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu, ako nisu, ili ako jesu da idu na treću buster dozu, kao i da se vakcinišu deca starija od 12 godina“, rekla je Brnabić.
Upitana kako sada kada imamo skoro 2.000 novozaraženih treba da krene škola, dok smo prošle godine sa mnogo manjim brojem decu ostavili na onlajn ili kombinovanom sistemu, ona kaže da je to jasno - moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom.
"Mi sada imamo najbolje oružje protiv tog virusa a to je vakcinacija i možemo sada dodatno da pričamo tome kako da se ljudi stimulišu", rekla je ona.
Takođe, istakla je i da je nedovoljno vakcinisanih, ali se u poslednjih nedelju dana polako ubrzava, dodaje ona i kaže da je bitan faktor sada u borbi protiv koronavirusa i to što imamo kovid bolnice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala