Krivokapić najavio krivičnu prijavu protiv Veljovića

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenZdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici
Zdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv savetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.
Krivokapić je poziv Veljovića na otpor i okupljanje na Cetinju povodom ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija uporedio sa slučajem ministra pravde Vladimir Leposavića, koji je smenjen s te funkcije zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici.
Komentarišući navode koje je Veljović izneo u jednom autorskom tekstu, Krivokapić je, tokom radne posete Nikšiću, ocenio da su se takvi nastupi u ranije završavali "vrlo drastičnim elementima i brzim reakcijama tužilaštva" i istakao da je Veljović "iskazao nešto što u svakom slučaju ne bi trebalo da radi neko ko je javni funkcioner.
"To bi po analogiji značilo da ja nije trebalo da krenem u proces razrešenja ministra Leposavića. Nema nikakve razlike. Ovo je pozivanje na otpor i znate kako je to zakonom definisano", naveo je Krivokapić.
On je dodao da očekuje da će tužilaštvo da radi svoj posao, "kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika".
Krivokapić je naglasio da "pravda mora da zakuca na vrata svih koji su se ogrešili o zakon", prenela je Pobjeda.
Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je "sveta dužnost i obaveza" svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.
Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.
Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gde je rekao da je to njegov lični stav.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala