Ekipe iz šest zemalja nadmetaće se na vojnim igrama u Srbiji u disciplini „Čuvar reda“

Vojne igre - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je danas da će Srbija ove godine prvi put biti jedan od domaćina Međunarodnih vojnih igara i da će se na našim poligonima „Beranovac“ i „Žiča“ u Kraljevu u disciplini „Čuvar reda“ nadmetati ekipe iz šest zemalja.
U toku su završne pripreme za takmičenje, koje će se održati od 30. avgusta do 3. septembra, a na kojem će, takođe, biti predstavnici vojski još četiri zemlje u svojstvu posmatrača.
„Pripala nam je čast da organizujemo takmičenje vojno-policijskih jedinica, koje je uvek veoma zahtevno. Takmičenje će se sastojati od četiri faze – gađanje, gađanje patrola vojne policije, patrolna staza vojne policije i trka heroja. Koristim ovu priliku najpre da pozovem građane da sledeće nedelje dođu na svečano otvaranje na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu sa početkom u 20 časova“, rekao je ministar Stefanović.
Kako je Stefanović precizirao, faze „patrolna staza“ i „trka heroja“ koje će se odvijati na našem vojnom poligonu „Beranovac“, biće uz prisustvo publike.
„Građani će zaista moći da uživaju u jednom spektaklu i očekujem, naravno, da dođu da bodre pripadnike svoje Vojske Srbije, koji su uvek uz svoj narod gde god je to potrebno. Reč je o disciplinama koje su veoma atraktivne, a građani će moći da se uvere u znanja i sposobnosti naše vojne policije i da vide koliko smo kao vojska napredovali i koliko smo efikasni i sposobni da branimo slobodu Srbije“, rekao je ministar Stefanović.
Jedno od najvećih vojnih takmičenja na svetu odigrava se ove godine u Rusiji i još 10 zemalja suorganizatora, među kojima je i Srbija ove godine prvi put, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala