Demantovani navodi o zajedničkim aktivnostima bezbednosnih službi Srbije i Crne Gore

© Flickr / Alexander GranholmCrnogorska zastava
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore demantovao je navode o zajedničkim aktivnostima bezbednosnih službi Crne Gore i Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija. Navode o zajedničkim aktivnostima srpske i crnogorske vojske demantovalo je i Ministarstvo odbrane Srbije.
Biro vlade je demantovao navode u tekstu podgoričke Pobjede pod naslovom „Procenu rizika daće Kobre i BIA".
"Netačni su navodi u tekstu da su u toku zajedničke aktivnosti bezbednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom", navodi se u saopštenju.
Ukazuje se da ukoliko na navedeni događaj bude planiran dolazak štićenih ličnosti Srbije, obaveštajno - bezbednosni sektor Crne Gore će samostalno i u saradnji sa bezbednosnim službama Srbije omogućiti štićenim ličnostima bezbedan boravak u Crnoj Gori, prenosi RTCG.
To, kažu, podrazumeva i zajedničke aktivnosti sa pomenutim bezbednosnim službama Srbije, uključujući Odred vojne policije specijalne namene „Kobra" čiji je jedan od zadataka procena, planiranje i realizacija bezbednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata Srbije.
To je, ističu, bila i ranije uobičajena praksa prilikom posete Crnoj Gori štićenih ličnosti iz Srbije.
"Apelujemo na medije da netačnim informacijama ne podižu tenzije i građane dovode u zabludu, već da svojim profesionalnim delovanjem doprinesu jačanju tolerantnosti i učvršćivanju međunacionalnog i međuverskog sklada u Crnoj Gori", navodi se u reagovanju Biroa za operativnu koordinaciju.

Ministarstvo odbrane: Navodi o zajedničkim aktivnostima apsolutno netačni

Navode o zajedničkim aktivnostima sa vojskom Crne Gore demantovalo je i Ministarstvo odbrane Srbije.
"Povodom zlonamernih tvrdnji koje su se pojavile u javnosti, Ministarstvo odbrane saopštava da su apsolutno netačni navodi da se pripadnici Vojske Srbije nezakonito kreću po teritoriji Crne Gore. Takođe, saopštavamo da u ovom trenutku nema ni jedne zajedničke aktivnosti na kojoj smo angažovani sa Vojskom Crne Gore ili na bilo koji drugi način na teritoriji ove susedne zemlje", navodi se u saopštenju.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala