Savić govorio o bizarnoj situaciji iz Tokija: „Gledam sebe, da li sam lud ili glup?“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićDejan Savić
Dejan Savić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Dejan Savić, selektor vaterpolista Srbije, otkrio je da je bio šokiran novim pravilom igre tokom Olimpijskih igara u Tokiju.
Trofejni srpski trener, nekadašnji vrhunski vaterpolista, ispričao je anegdotu i naveo da je novitet u sistemu igre video tek u utakmici protiv Španije.
„Reći ću nešto što će i mene da spusti, da nisam znao da postoji jedno pravilo. Postoje crvene kapice od broja dva do broja 12, gde ti možeš da zameniš golmana i igrača, ali je bilo priče da je to dozvoljeno samo ako se golman povredi“, naveo je Savić u podkastu „Pod kapicom“.
Međutim, u utakmici ženske reprezentacije Španije Savić je primetio promenu.
„Na 24 sekunde pre kraja Španija je gubila i trener je ubacio igrača umesto golmana. Ja nisam imao pojma za to. Nisu imali ni drugi selektori. To je napisano, ali nije nigde rečeno“.
Savić je otkrio i da je bilo priče uoči Olimpijskih igara, ali se više pričalo o Parizu nego o Tokiju.
„Govorilo se da će reprezentacije morati same da kupe crvene kapice, a onda se pojave crvene kapice na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrao si pre mesec dana Svetsku ligu gde toga nije bilo“, istakao je Savić.
Legendarni trener je naveo da ni njegove kolege nisu bile upućene u novo pravilo.
„Sigurno je i moja krivica... Gledam sebe, da li sam lud ili glup, ali ni drugi selektori to nisu znali. Neverovatno“, istakao je Savić.
Selektor koji je uspeo sa svojim timom da odbrani olimpijsku zlatnu medalju je pre odlaska u Tokio bio gost Sputnjika u emisiji Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala