Vučić: Ovakve cenzure nikada nije bilo, Tviter je političko oruđe u rukama Pentagona

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Tviter je političko oruđe u rukama Pentagona, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući označavanje medija na toj društvenoj mreži.
Vučić je istakao da su označavanjem medija na Tviteru etiketirani ljudi u moralnom, političkom i svakom drugom smislu.
"Oni nisu etiketirali tajkunske, lopovske medije, one koji peru pare. Oni su etiketirali one medije koje čak ni ne finansira Vlada Srbije", rekao je Vučić.
On je ocenio da se to radi sa ciljem da se pojedinim medijima smanji vidljivost, preneo je B 92.
"Oni vam time spuštaju vidljivost, oni vam time smanjuju zaradu. To je prava, pravcata cenzura", dodao je Vučić.
Vučić je ponovio da će naći način da dođe do naroda ukoliko njegov nalog bude isključen ili izbrisan.
"Naći ću ja način da dođem do naroda, pošto ja ne idem na odmor. Oni prave pravu cenzuru. Etiketirali su ljude i redakcije, kojima su stavili tu nalepnicu, u moralnom, političkom i svakom drugom smislu. Nisu etiketirali tajkunske medije koji podržavaju Belivuka, ili peru pare preko Luksemburga. Etiketirali su ljude koji nisu finansirani od strane države. Tu etiketu nema ni Bi-Bi-Si, ni Glas Amerike, ali ni hrvatski ili crnogorski javni servis", kaže Vučić.
Predsednik Vučić je potom kazao da na taj način smanjuju vidljivost etiketiranim medijima, čime im oduzimaju čitanost i novac.

Vučić o napadu Bjelogrlića na Gagu Antonijevića

Povodom napada glumca Dragana Bjelogrlića na reditelja Predraga Gagu Antonijevića u Nišu, Vučić je na TV Hepi izjavio da je policija obavila svoj posao, što će učiniti i ostali državni organi, i da ne želi da ulazi u razloge sukoba, ali i primetio da i taj slučaj govori o licemerju koje vlada u delu društva.
"Poruka ozbiljne i odgovorne države, dodaje, mora da bude jasna i nedvosmislena - niko ne sme da preti Bjelogrliću, niti da bije, niti Gagu, niti Stefanovića, bilo koga, poručio je Vučić" rekao je Vučić.
On je istovremeno primetio da prisustvujemo jednoj vrsti, kako je rekao neverovatnog, gotovo neviđenog, licemerja.
"Sve je dozvoljeno kada su u pitanju oni koji su lažna elita, koji su iznad nas, primitivnih glupana koji ne idemo na odmor, oni koji imaju pravo da donose sud o svakome, da tuku ljude… a da istovremeno kukaju svaki put kada ih pitate da li su platili porez”,
On je podsetio da su pre tri godine počele demonstracije, koje su trajale više od godinu dana, a posle napada na Borka Stefanovića, iako je, kaže, država uradila svoj posao, a napad bio slabijeg intenziteta od ovog u Nišu.
Godinu dana su, kaže, trajali protesti iako je napad na Stefanovića iskorišćen samo kao povod.
“Danas možete da vidite da je dozvoljeno tući svakoga za koga misle da nije njihov, da ga je dozvoljeno krvnički tući, da imaju pravo na to. Suština je u tome da oni ne samo da ne ćute, već sladostrasno aplaudiraju prebijanju čoveka koji ne znam šta je zgrešio”, rekao je Vučić.
Podsetio je da je Antonijević režirao “Zaspanku za vojnike”, “Daru iz Jasenovca”, imao značajnu podršku države, a to i ne krije, za razliku od onih koji imaju značajnu podršku države, a uvek koriste priliku da kažu nešto loše o državi.
Problem kod Gage Antonijevića je, primećuje, u tome što je rekao hvala državi, dodajući da je on presekao “Gordijev čvor” dodvoravnja svima u region, Evropi i svetu i ćutanja o tragediji srpskog naroda.
“On je zato kriv, ne kažem Bjelogrliću, ali kriv je pa kažu ''ruka ti se pozlatila''… Zašto”, upitao je Vučić.
Dodao je da je Gaga Antonijević značajan za kulturu, kao i Bjelogrlić, što ovu vest čini još lošijom.
“Gaga je bio u nemogućoj poziciji, onda se neki raduju što je izubijan… Da ne ulazim u razloge sukoba, to je tužno i neću da nagađam, ali poruka države je jasna - kao što nismo dozvolili slučaj Borka Stefanovića, kada su ga udarili dva puta, država ne sme da se pravi da ne vidi kada je neko udaren 10 puta. Mora da reaguje u skladu sa zakonom i nasilje mora da bude kažnjeno”, rekao je Vučić.
Poruka ozbiljne i odgovorne države, dodaje, mora da bude jasna i nedvosmislena - niko ne sme da preti Bjelogrliću, niti da bije, niti Gagu, niti Stefanovića, bilo koga.
Na komentar da bi Bjelogrliću “ruka trebalo da se pozlati”, Vučić je rekao da bi njemu ruka trebalo da se pozlati zbog, na primer, filma “Monetevideo”, ali ne i zbog incidenta u Nišu.
"Slučaj nema veze sa festivalom, ali da li je moguće da smo postali bolesni da možemo sve da opravdamo zbog političke strane", rekao je Vučić.

Srbija nije dobila poziv da primi izbeglice iz Avganistana

"Srbiji nije upućen poziv za prijem izbeglica iz Avganistana, već da potpiše deklaraciju koju je predložila SAD i koja je podržana i potpisana u tišini", izjavio je Vučić komentarišući navode da je Srbija ponovo stavila prst u oko Americi jer se nije izjasnila na poziv za prijem izbeglica.
On je istakao da Srbija nije dobila poziv za prijem izbeglica, ali i da nije potrčko da se izjašnjava odmah, već pošto promisli i sagleda situaciju.
Pročitajte još:
Cenzura ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2021
Ako bar ne podignemo glas, svima će nam tajni vladari sa Zapada udariti žig na čelo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala