Tvorac ruske vakcine kod Kneževića i Mandića: Spremni smo da Crnoj Gori isporučimo vakcine

© Foto : Fejsbuk/Demokratski front Andrija Mandić i Milan Knežević sa tvorcem ruske vakcine Aleksandrom Gincburgom
 Andrija Mandić i Milan Knežević sa tvorcem ruske vakcine Aleksandrom Gincburgom - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, primili su danas u Podgorici načelnike Instituta „Gamalej“, prof. dr Aleksandra Gincburga, tvorca vakcine „Sputnjik“, i prof. dr Sergeja Boljevića.
U otvorenom i prijateljskom razgovoru Mandić i Knežević su se zahvalili doktoru Gincburgu na prijemu, koji je on prethodno priredio dvojici lidera DF-a tokom njihove posete, početkom jula ove godine, u Moskvi, u Institutu „Gamalej“.
Razgovarajući o sve složenijoj epidemiološkoj situaciji u svetu, dr Gincburg je izrazio bojazan da delta-soj virusa, koji je zahvatio Rusiju i čitavu planetu, vrlo brzo može obuhvatiti i Crnu Goru, a nova vakcina, „Sputnjik-lajt“, predstavlja najbolji zdravstveni odgovor na novi delta-soj.
Institut „Gamalej“, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Rusije, spreman je da u vrlo kratkom roku Crnoj Gori, ukoliko iskaže zainteresovanost, isporuči 500.000 doza vakcine „Sputnjik-lajt“, za koju je dovoljna samo jedna vakcinacija.
Zahvaljujući se na bratskoj spremnosti da još jednom pomognu Crnoj Gori, Andrija Mandić i Milan Knežević su dr Gincburgu i dr Sergeju Boljeviću iskazali nadu da će ovu spremnost i inicijativu ruske strane prihvatiti Vlada Crne Gore i njen premijer Zdravko Krivokapić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala