Srbija na Međunarodnim vojnim igrama u pet disciplina

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeSrbija se na Međunarodnim vojnim igrama takmiči u pet disciplina
Srbija se na Međunarodnim vojnim igrama takmiči u pet disciplina - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija.
Na ovom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvovaće ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmičiće se u pet disciplina – „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“, i „Armija kulture“.
U najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara Tenkovskom biatlonu na poligonu „Alabino“ kod Moskve, učestvuju četiri najbolje posade srpskih tenkista – tri takmičarske i jedna rezervna, koje će se takmičiti u konkurenciji sa tenkovskim posadama vojski 19 zemalja sveta, raspoređenih u dve divizije.
© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeMeđunarodne vojne igre
Međunarodne vojne igre - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Međunarodne vojne igre

Ekipa vozača Vojske Srbije takmičiće se u disciplini „Vojni reli“, koja se održava u gradu Kizilu na krajnjem istoku Ruske Federacije. Naša ekipa u ovoj disciplini se takmiči po treći put.

U disciplini „Snajperska granica“ takmičare Vojske Srbije na poligonu „Brestskij“ u Belorusiji, u konkurenciji sa ekipama iz 18 zemalja, očekuju individualna nadmetanja, nadmetanja u snajperskim parovima, u brzini, dueli i snajperski biatlon.

Međunarodne vojne igre prati i Festival „Armija kulture“, koji je od ove godine takmičarska disciplina. Svaka zemlja učesnica festivala na svom štandu u Domu družbe, na poligonu „Alabino“ predstavlja osobenosti svoje nacionalne kulture, a u takmičarskom i revijalnom delu, umetnici će pesmom i igrom prikazati muzičku i folklornu tradiciju svoje zemlje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala