- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Otpadne vode — problem koji hitno treba rešavati | Energija Sputnjika

Pratite nas
Problem otpadnih voda u Srbiji, najavljeno je iz vlade, biće rešen realizacijom najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija”.
Izgradnja kanalizacije, postrojenja za preradu otpadnih voda iz domaćinstava, ali i rešavanje problema septičkih jama, otpadnih voda iz industrijskih postrojenja, prečišćavanje već zagađenih vodotokova pa i zemljišta obećava. Ali, i do sada smo imali najave zbrinjavanja reka od zagađivača, koji u njih ispuštaju sve i svašta. Međutim, malo toga je učinjeno. Što zbog manjka sredstava, što zbog nebrige nadležnih. A nikako se ne sme zanemariti ni bahatost zagađivača — i građana i privrede.
Zato projekat „Čista Srbija” obećava.
Poduži je spisak šta sve treba uraditi. Sve, naravno, zavisi od stanja infrastrukture, količina otpadnih voda, koje treba zbrinuti, neophodnim postrojenjima za prečišćavanje… Država je najavila da će ovaj projekat biti rađen u saradnji sa kineskim investitorom. Za početak u 14 lokalnih samouprava.
O tome kakva je situacija u celoj državi, šta treba uraditi, koliko bi to koštalo i koja je uloga obrazovanja i medija u ovoj oblasti Jelica Putniković u „Energiji Sputnjika” razgovara sa dr Draganom Povrenovićem, profesorom na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.
Energija Sputnjika 23.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala