Novi dokumentarac osnivača Pink Flojda – Vrhunski muzičko-scenski spektakl na Beldoksu

© AP Photo / Owen Sweeney/Invision/APGitarista Rodžer Voters
Gitarista Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Novi dokumentarni film Rodžera Votersa „Mi + Oni“, koji slavnog muzičara prati na sceni dok izvodi pesme s brojnih albuma „Pink Flojda“, biće premijerno prikazan na 14. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Beldoks“, koji se održava od 9. do 16. septembra.

rhunski spektakl – Muzika Pink Flojda i Rodžera Votersa na velikom platnu

Film koji je osnivač „Pink Flojda“ režirao u saradnji sa Šonom Evansom, kreativnim direktorom svojih turneja, sadrži pesme s legendarnih albuma „Pink Flojda“, kao i s Votersovog poslednjeg albuma „Is This The Life We Realy Want?“.
Snimljen u Amsterdamu 2017. godine, tokom Votersove hvaljene, rasprodate turneje „Mi + Oni“ film u gledaocima, kako su naveli organizatori „Beldoksa“, stvara osećaj kao da su prisutni u areni i da uživo prate vrhunski performans, kakav ne bi videli ni s najboljih mesta u sali ili bekstejdžu.
Rodžer Voters uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, koji je predvideo još dok je stvarao ploču “Animals” sastava „Pink Flojd“, 1977. godine. Četiri decenije kasnije, njegova predviđanja postala su naša stvarnost: ratovi, gubitak, otuđenje, pohlepa.
Film prati priču o majci i njenoj ćerki i njihov put ka bezbednijem svetu. Vodeći nas kroz snažne emocije, „Rodžer Voters: Mi + Oni“ izaziva i inspiriše svojom moćnom muzikom i porukama o ljudskim pravima, slobodi i ljubavi.
Votersovi nastupi uživo su čuveni po svom višedimenzionalnom čulnom iskustvu, zahvaljujući savršenoj audio-vizuelnoj produkciji i kvadrofoničnom zvuku koji oduzima dah.
Ni njegova nova turneja nije izuzetak. Nakon nekoliko meseci detaljnog planiranja, istraživanja i razvoja, ovi nastupi su prevazišli sve što je ranije postignuto; inspirisali su masu u publici, prenoseći njegovu snažnu poruku zvukom i slikom.
Votersova sledeća turneja „This Is Not A Drill“ najavljena je za leto 2022. u Severnoj Americi.

Više od 120 filmova na ovogodišnjem Beldoksu

Tokom ovogodišnjeg Beldoksa biće prikazano više od 120 filmova u ustaljenim festivalskim programima: Međunarodni takmičarski program, Srpski takmičarski program, Vatromet, Meteori, Povetarac, Naslovna strana, Udarni termin i drugim.
U istim terminima biće održan i Beldoks industri uz podršku EU kroz program „Kreativna Evropa“ i MEDIA.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala