Hapšenja zbog bačenog suzavca na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji /video/

Pratite nas
Albanska policija pokrenula je krivični postupak protiv mladića osumnjičenog da je bacio suzavac tokom koncerta Gorana Bregovića na festivalu piva u Korči. Prethodno je objavljeno da je u vezi sa tim incidentom uhapšeno još osam osoba.
Policija je saopštila da je postupak pokrenut protiv Redona Leke (21) iz Tirane i da je odranije poznat policiji po proizvodnji i prodaji narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, objavio je portal „ABC Albanija“.
Takođe, pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.
Dodaje se da su na licu mesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.
Bregović je održao koncert na festivalu piva uprkos brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv Kosova.
Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, a na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali bili raspoređeni na glavnim gradskim ulicama, preneo je Tanjug.
Albanski mediji su sinoć objavili da su se, nakon što je bačen suzavac, deca i stariji odmah uputili ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć. Nakon što se situacija smirila koncert je nastavljen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala