Crni ponedeljak za Federera i Nadala

© AP Photo / Halden KrogRafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Rodžer Federer i Rafael Nadal prvi put od 2017. godine ne nalaze se među četiri najbolja tenisera na svetu, što je još jedna potvrda da su Švajcarac i Španac bliže nego ikada povlačenju.
Federer i Nadal, prvi 40-godišnjak, a drugi 35-godišnjak, odlučili su da završe sezonu zbog povreda i veliko je pitanje da li će uspeti da se vrate na elitni nivo.
Kako je ATP od prošle nedelje počeo da računa bodove osvojene na prethodnim turnirima, tako je od ove stanje na listi drugačije, te je Nadal ispao iz prvih četiri i trenutno je peti na svetu.
Španac će pasti još niže, kao i Federer, jer u nastavku turnira brani oko tri hiljade bodova i postoji velika verovatnoća da ne bude među deset na kraju godine, što bi značilo da bi prvi put od 2005. bio van Top10.
Nadal je trenutno teniser sa najviše uzastopnih nedelja među deset najboljih (više od 800), i ako ispadne neće biti strašno ukoliko se 2022. vrati u top formu.
Zbog hronične povrede stopala mnogi sumnjaju u takav scenario, ali u slučaju Federera spekticizam je znatno veći jer je drugi put u kratkom vremenskom periodu operisao koleno, te kada se na to doda da će naredne sezone imati 41 godinu, onda je jasno zašto ljudi sumnjaju u njegov povratak u vrh.
Švajcarac je ove godine igrao četvrtfinale Vimbldona i glatko je izgubio od Huberta Hurkača i teniski zaljubljenici nadaju se da mu to neće biti poslednji turnir u karijeri.
Kod Nadala ima više prostora za optimizam samo zbog godina, ali povreda stopala, koju vuče više od 15 godina, mogla bi da mu stvara još problema kako sezone budu prolazile.
Čini se da je kraj „velike trojke“ nikad bliži, te samo Novak Đoković ostaje na vrhu i prkosi mladima koji bi da preuzmu tron u izostanku teniskih velikana.
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Novak se setio Kobija: Brate, nedostaješ
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Nema dobrih vesti za Nadala – i neće ih ni biti do kraja 2021.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Novak se vratio na mesto „zločina“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala