Belorusija i Rusija na zajedničkim vežbama vojne logistike

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Rusije i Belorusije na komandnom punktu vojnog poligona u Mogiljovskoj oblasti Belorusije
Vojne vežbe Rusije i Belorusije na komandnom punktu vojnog poligona u Mogiljovskoj oblasti Belorusije  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Zajedničke vežbe Belorusije i Rusije sa snagama i sredstvima logističkog i tehničkog obezbeđenja vojske održavaju se u Belorusiji uoči strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.
„U periodu od 23. do 27. avgusta na poligonu Obuz-Lesnovski, u naučnom centru ‘Lesiše’, kao i na punktovima stalne dislokacije vojnog dela logističkog i tehničkog obezbeđenja, vojske Rusije i Belorusije sprovode zajedničke vežbe“, saopšteno je na Telegram kanalu ministarstva.
Beloruski specijalci - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Odbrana, a ne pretnja: Belorusija obelodanila scenario vojnih vežbi sa Rusijom
Navodi se da je „cilj vežbi provera spremnosti i sposobnosti vojnih organa, snaga i sredstava tehničke i logističke podrške oružanih snaga dveju zemalja, njihove interakcije, organizacija terenskih vežbi, kao i priprema zajedničkih strateških vežbi „Zapad 2021“.
U vežbama će učestvovati više od 1.300 vojnika i više od 200 jedinica specijalne i automobilske tehnike.
Strateške vojne vežbe „Zapad 2021“ održaće se na teritoriji Rusije i Belorusije od 10. do 16. septembra. U okviru manevara će biti testirana sposobnost oružanih snaga dve zemlje da zaštite Saveznu državu Rusije i Belorusije.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala