Završeno polaganje cevi „Severnog toka 2“ u Danskoj

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna"
Brod za postavljanje cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Polaganje cevi gasovoda „Severni tok 2“ u isključivoj ekonomskoj zoni Danske je završeno, sledi iz podataka globalnog sistema za pozicioniranje plovila „Marin trafik“.
Brod za polaganje cevi „Fortuna“, koji je radio na završetku izgradnje u vodama Danske, prešao je 21. avgusta pomorsku granicu sa Nemačkom, pokazuju podaci.
© Foto : print screen / Marine TrafficPoložaj broda "Fortuna"
Položaj broda Fortuna  - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Položaj broda "Fortuna"
Krajem jula, kompanija „Nord strim 2 AG“ (operator izgradnje „Severnog toka 2“) saopštila je da „Fortuna“ nastavlja da radi na završnoj deonici projekta.
Sputnjik za sada ne raspolaže zvaničnim komentarom kompanije „Nord strim 2AG“.
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala