Vulin: Brinu me izjave Vokera, on sa sobom donosi zlo

© AP Photo / Visar KryeziuVilijam Voker među Albancima na KiM 1999. godine
Vilijam Voker među Albancima na KiM 1999. godine - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ga zabrinjava izjava bivšeg šefa Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da svi Albanci iz dijaspore treba da se ujedine kako bi ojačali svoje delovanje u zemljama u kojima žive.
Vulin je za TV Prva kazao da taj bivši američki diplomata, kreator „slučaja Račak“, što je bio uvod u NATO bombardovanje tadašnje SRJ 1999, kada god se pojavi, sa sobom donese veliko zlo.
Vilijam Voker na sahrani Albanaca u selu Račak u februaru 1999. - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Šta se krije iza predloga Vilijama Vokera za ujedinjenje albanske dijaspore
„Istina je da se vampiri vraćaju. Taj vampir se odnekud vratio i opet bi da se napije krvi kome drugo nego Srbima. Žao mi je što postoji, žao mi je što je još tu, pre svega zbog svih laži i užasa koje je doneo srpskom narodu, od laži u Račku pa nadalje“, istakao je Vulin.
Dodao je da Vokerove namere zabrinjavaju, ali da još više zabrinjava to što očigledno nikom ne smeta „velika Albanija“ i to što niko nije postavio pitanje protiv koga se to ujedinjuju Albanci, a da kada on pomene srpski svet, uzbudi se čitav Balkan, preneo je Tanjug.
„Njega ne treba potcenjivati. Nikad on nije govorio iz svoje glave. Nema bivših obaveštajaca, nema penzionisanih, on je tu da nastavi s političkom agendom prema kojoj je radio čitavog svog života, a to je unošenje nemira i nestabilnosti gde god ga pošalju“, poručio je ministar Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala