Putin: Rusija bolje od drugih zemalja prevazišla pandemiju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Rusija prolazi kroz pandemiju virusa korona efikasnije i bolje od mnogih razvijenih zemalja i praktično je obnovila ekonomski nivo od pre krize, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Na sastanku sa predstavnicima stranke Jedinstvena Rusija predsednik je primetio da je tokom pandemije bilo određenih poteškoća povezanih sa gubitkom radnih mesta za mnoge, sa porastom inflacije i udarima na realne prihode građana.
„To su veoma ozbiljne stvari. Ali Jedinstvena Rusija je u poslednje vreme učinila mnogo. A ono što je učinjeno je što smo ovaj period prošli mnogo efikasnije i bolje nego mnoge druge razvijene ekonomije sveta“, rekao je Putin.
„Skoro u potpunosti smo obnovili nivo naše ekonomije od pre krize. To nam stvara dobru osnovu za rešavanje problema koji su se pojavili u poslednje vreme“, istakao je predsednik.
Ruski lider je saopštio da faktička inflacija danas iznosi 6,5 odsto na godišnjem nivou i da su postupci vlade i Centralne banke adekvatni situaciji. On je objasnio da finansijske vlasti zemlje preduzimaju sve potrebne mere za povratak inflacije na planirani nivo.
Prema njegovim rečima, vlada i Centralna banka imaju „zadatak da inflatorne procese vrate u okvire koji bi odgovarali nivou i planovima razvoja naše ekonomije i socijalne sfere“.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala