Košmar koji Nadal živi 16 godina kasnije: „Specijalista nam je rekao da mu je karijera gotova“

© AFP 2023 / CHRIS TROTMANNadalov medicinski tajm-aut zbog povrede stopala na US openu 2011. godine
Nadalov medicinski tajm-aut zbog povrede stopala na US openu 2011. godine - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Toni Nadal je otkrio kako je Rafaelu Nadalu uspostavljena dijagnoza zbog koje su mu doktori rekli da mu je karijera praktično gotova i zbog koje trpi posledice i 16 godina kasnije.
Nadal je u šokirao javnost objavom da je završio sezonu pred US open, nakon što je posle Rolan Garosa odigrao samo dva meča.
Razlog je, kao što se već znalo, povreda stopala koja ga muči od početka karijere, odnosno Muler-Vajsova bolest o kojoj ste mogli da čitate na našem portalu.
„Rekli su nam još 2005. da su pronašli urođeni problem u Rafinom stopalu, a specijalista kod kojeg smo bili nam je rekao da je Rafina karijera praktično gotova“, otkrio je Toni Nadal.
Rafa već više od 15 godina trenira pod konstantnim bolovima, a često mora da skraćuje treninge kada bol postane neizdrživ.
Sa tim se borio i na to se, barem koliko-toliko, navikao, ali je ovog puta, u 36. godini života, problem postao preveliki da bi se sezona nastavila.
„Sa ovom povredom stopala se borim još od 2005. godine, nije to ništa novo. Vreme je da počnem sa nešto drugačijim tretmanima kako bih rešio ovaj problem. Obećavam da ću dati sve od sebe kako bih mogao da nastavim da se bavim tenisom“, napisao je Nadal u saopštenju.
Muler-Vajsov sindrom je „Biku sa Majorke“ otežao život i u drugim fizičkim aspektima, pošto su pokušaji da se umanji bol u stopalu napravili druge nepogode.
„Praktično konstantno je morao da pije lekove protiv bolova jer bi bolovi bili sve gori i gori kako bi meč odmicao. Zbog raznih uložaka koje je koristio kako bi rešio problem sa stopalom, počeo je da ima probleme sa kolenom, leđima i drugim delovima tela“, izjavio je Toni.
Podsetimo, Nadal će na US openu izgubiti čak 2.000 bodova koje čuva iz pobedonosne 2019. godine, pa ga očekuje strmoglav pad na ATP rang listi.
Čudo iz Britanije: „Federer i Nadal nisu bežali od NATO bombi kao Đoković“
„Đoković će završiti karijeru sa 27 Grend slem titula“
„Iznenađen sam Nadalom, zašto on komentariše Đokovića?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala