Jamajčanke oduvale Amerikanku koja je zbog dopinga propustila Tokio /video/

© AFP 2023 / JONATHAN FERREYAmerička atletičarka Šakari Ričardson
Američka atletičarka Šakari Ričardson - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Pratite nas
Šakeri Ričardson, Amerikanka koja je zbog pozitivnog testa na marihuanu propustila Olimpijske igre u Tokiju, razočarala je na prvom pojavljivanju posle suspenzije i zauzela je poslednje mesto na trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Oregonu.
Kontroverzna Amerikanka cele nedelje je pričala kako je spremna da izazove Ilajn Tompson, Šeli-En Frejzer-Prajs i Šeriku Džekson, ali pala je pod pritiskom i Jamajčanke su je oduvale sa staze.
Šakeri, inače šesta najbrža atletičarka svih vremena, loše je startovala trku, još lošije je finiširala i zauzela je poslednje mesto.
S obzirom da privlači veliku pažnju medija zbog svojih egocentričnih izjava, mnogi su sa oduševljenjem dočekali ovakvo izdanje Ričardson kako bi se malo spustila na zemlju.
Ipak, ona je i posle katastrofalnog izdanja bila svoja i rekla je kako joj niko ne može oduzeti to da ima šesti najbrži rezultat svih vremena koji je postavila u aprilu ove godine.
„Ovo je jedna trka, nisam gotova. Znate na šta sam sposobna. Radujte se ako hoćete, pričajte razne gluposti, ali ja sam ovde da ostanem. Šesta sam najbrža atletičarka svih vremena i to mi niko ne može oduzeti“, rekla je 21-godišnja Amerikanka.
Očekivalo se da će Ričardson učestvovati na 200 metara, ali je odustala s obzirom da se očigledno ne nalazi u najboljoj formi.
Inače, Ilejn Tompson, zlatna iz Tokija, postavila je drugo najbrže vreme svih vremena u Oregonu istrčavši 100 metara za samo 10,54. Drugo mesto pripalo je Frejzer-Prajs, dok je treća bila Šerika Džekson.
Šakeri Ričardson je budućnost svetske atletike jer ima samo 21 godinu i veliki potencijal, ali mora da „smiri glavu“ ukoliko želi da dostigne najveće visine.
Sifan Hasan (Atletika) – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Čudo o kom priča svet – pala usred trke i pobedila! /video/
Lamont Džejkobs dočekan u Italiji posle osvajanja zlata u trci na 100 metara - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Britanci, bolje gledajte u svoje dvorište, nego što napadate druge“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala